/ БГНЕС
ДПС няма да подкрепи предложената програма, структура и състав на Министерски съвет, защото не сме участвали в преговорите за тях. Ще бъдем конструктивна опозиция и ще дадем приноса си благосъстоянието на българите, за възстановяването на демокрацията и държавността, както и за защитата на правата на всеки български гражданин. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от парламентарната прибуна по време на извънредното заседание на Народното събрание днес, на което се гласува бъдещата изпълнителна власт на страната.

Безкритичното допускане на нарушаване на Конституцията и законите на страната и грозните прояви на полицейщина ерозират демокрацията и държавността. И не могат да имат никакво оправдание, добави Карадайъ.

Петков: Първата ми заповед ще бъде всеки в Министерския съвет да е със зелен сертификат

Демокрацията в България се намира в сложен етап от развитието си. Основна задача на НС е да възстанови демокрацията и да се справи с институционалната криза в страната. Българските граждани очакват спешно преодоляване на кризите и решаване на проблемите им - повишаване на доходите и стандарта на живот. България има нужда от редовен кабинет, който да покрие тези очаквания, националният ресурс не е достатъчен. Планът за възстановяване и оперативните програми изостават, а за тяхното приемане има изискване за върховенство на правото.

БГНЕС

"Народът поиска промяна, истинска работеща промяна, а не подмяна. Ние от ДПС искаме промяната да се случи. ДПС винаги е апелирало за реформи във всички сектори в годините назад. Това не се случи и повече отлагане на необходимите реформи не може да се допускат", заяви той.

Ние от ДПС ще подкрепим нужните решения в подкрепа на благосъстоянието на българите, които гарантират решаването на кризите, нормалност в политиката.

ДПС винаги реагира, когато се погазват правата и свободите на българските граждани. Така беше и при управлението на ГЕРБ, много често бяхме сами - сега е същото, посочи Карадайъ.