НФСБ
НФСБ / Dariknews
Симеонов: София е черешката на тортата и си я оставяме като десерт за накрая
НФСБ представи част от кандидатите си за кметове в някои ключови града в страната. Дали ще имат кандидат в София обаче било рано да се каже.
„Ще решаваме тепърва, може да, може и не. София е черешката на тортата и си я оставяме като десерт за накрая“, коментира лаконично Симеонов пред журналсти, след като внесе документи за регистрация за участие в изборите в ЦИК.

Той изрази надежда, че партията му ще има повече кметове в големи български градове и настоя, че кандидатите на НФСБ са достойни и популярни.

„Няма по-добър кандидат от Славчо Атанасов в Пловдив. В Добрич Йордан Апостолов е с огромна популярност, с опит, в Бургас - д-р Миразчийски - талантлив човек със златни ръце, ръководи болницата в Бургас“, даде примери Валери Симеонов.

Обединени патриоти предлагат гарантиран доход от 346 лева за всеки пенсионер

Не пропусна да критикува и ГЕРБ като посочи, че на миналия местен вот управляващите са фалшифицирали изборите в Пловдив и Славчо Атанасов е загубил. По думите му ако това се повтори, би застрашило стабилността на управлението.

„Абсолютно може коалицията да се разклати. Ако пак се използват тези отравратителни манипулация, които бяха направени в Пловдив, коалицията няма да я има“, закани се той.
От своя страна Славчо Атанасов бе категоричен, че този път няма да допуснат фалшифициране на изборите и даде заявка, че разликата му с кандидата на ГЕРБ Златко Димитров ще бъде много по-голяма.

По-рано на пресконференция Валери Симеонов представи и другите кандидати за кметове в страната. Той обясни, че партията основно залага на успели хора от бизнеса, а не на „аватюристи или калинки“.

Ръководството на НФСБ пристигна в Добрич, за да подкрепи кандидатурата на Йордан Апостолов за кмет на града

„Издигаме хора от бизнеса, успели да докажат своите качества, утвърдили се в техния бранш, а не на политически авантюристи или калинки“, обясни Симеонов.

В битката за Пловдив се впуска депутатът от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов, като той ще бъде подкрепен и от ВМРО. От воеводите ще бъде подкрепен и кандидатът на НФСБ в Асеновград - Милко Милков, уточни зам.-предесадателят на нФСБ Борис Ячев.

Кандидатът за кмет на Добрич от НФСБ ще бъде друг народен представител от „Обединени патриоти“ – Йордан Апостолов. За кмет на Варна от НФСБ ще се бори общинския съветник Димитър Карбов.

В кметската надпревара в Бургас се впуска лекар – изпълнителният директор на УМБАЛ Бургас д-р Бойко Миразчийски, а в Благоевград – Росен Георгиев, който е два мандата кмет на село Дъбрава.

За кмет на Разград НФСБ издигат кандидатурата на Георги Димитров, на Монтана – Николай Николов, а за Перник – Васил Павлов. В надпреварата за Шумен пък влиза Наталия Стефанова.

Валери Симеонов: Нямам близки отношения с Цветан Цветанов

В кметската битка влизат и зам.-областни управители – Росен Цветков е кандидатът за Севлиево, а Владимир Гърбелов – за Смолян.

За община Родопи НФСБ издига Трендафил Бакалов, в община Тунджа – ветиринарния лекар Христо Василев, в Исперих – Димитър Димитров, в община Кубрат – Стефан Димитров, във Велики Преслав – Даниел Георгиев, в община Марица – Анастас Димитров, в Копривщица – Ангел Ангелов.

„НФСБ влиза в предстоящата кампания със самочувствието на партия, доказала на дело как трябва да се работи за България, показала е какво представлява патриотизмът като кауза“, обобщи Валери Симеонов и пожела попътен вятър на кандидатите на НФСБ.