лято
лято / ThinkStock/Getty Images
Днес ще е предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса.

Повече слънце в петък, но на места отново ще превали

лято
ThinkStock/Getty Images

Преди обяд по Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но главно по южното крайбрежие краткотрайно ще превали. Максималните температури ще са 27-29 градуса, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Кога през август ще е подходящо време за море?

лято
ThinkStock/Getty Images

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в масивите от западната половина на страната краткотрайно ще превали. Ще духа умерен до силен североизточен вятър.

Обещават ни слънце през август: Топли дни, но и нови превалявания

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 15 градуса.

плаж слънце
ThinkStock/Getty Images

През почивните дни ще бъде почти без валежи. Ще преобладава слънчево време, след обяд - с временни увеличения на облачността. В събота вятърът ще остане от североизток, в източните райони - до умерен. Температурите в по-голямата част от страната ще надхвърлят 30 градуса.

лято забвление море
ThinkStock/Getty Images

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА