Президентите на България и Германия Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер
Президентите на България и Германия Румен Радев и Франк-Валтер Щайнмайер / БТА
България има натрупан достатъчно опит и е готова да привлича инвестиции не само в добив на суровини, а и в сфери с висока добавена стойност. Очакваме стратегически инвеститор от Германия, който да издигне на качествено ново ниво отношенията между бизнеса и институциите. Това заяви държавният глава Румен Радев, който проведе среща с президента на Федерална република Германия Франк-Валтер Щайнмайер, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Официален старт на срещата на върха „Три морета“ у нас с домакин Румен Радев (СНИМКИ/ВИДЕО)

Двамата разговаряха в рамките на Срещата на върха на Инициативата "Три морета", домакинствана тази година от президента Румен Радев в София. В срещата участваха още Атанас Пеканов, заместник министър-председател по управление на европейските средства и министърът на външните работи Светлан Стоев.

Президентите Радев и Щайнмайер отбелязаха отличния политически диалог и сътрудничество в сферата на икономиката, което запазва позитивната си динамика въпреки последиците от пандемията.

Байдън пред участниците от „Три морета": Демокрациите трябва да докажат, че могат да работят за народите си

Обща бе и позицията, че професионалното обучение, което страната ни развива с подкрепата на Германия, е инвестиция в последващото разширяване на двустранния икономически и инвестиционен обмен.