/ iStock/Getty Images
В четвъртък преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места в северозападната половина от страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В Северозападна България ще има и гръмотевична дейност, и условия за градушки. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад, преди обяд в Източна България - от югоизток. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса.
Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за май, съобщиха от НИМХ.

iStock/Getty Images

До сутринта по северното крайбрежие все още ще превалява, но дъждът бързо ще спре и облачността ще се разкъса. През деня по Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 17 и 20 градуса. Температурата на морската вода е от 14 градуса - по Северното Черноморие, до 16 градуса - на юг. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Май ще ни изненада с хладно време и градушки (ВИДЕО)

Преди обяд над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, и на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7 градуса.

И в петък повече слънце ще има сутринта. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Източна България и планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от запад и в Дунавската равнина временно ще се усили до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна.

iStock/Getty Images

В събота през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Вятърът отново ще е от юг-югозапад. Ще бъде и по-топло, максималните температури навсякъде ще са над 25 градуса. По-късно през деня над планинските райони ще се развие конвективна облачност и на отделни места ще превали и прегърми.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА