болница лекар
болница лекар / ThinkStock/Getty Images
Състоянието на бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов е стабилизирано. Той е приет за лечение в Университетската болница в Пловдив със счупвания, но е контактен и няма опасност за живота му, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Военен хеликоптер падна край авиобаза Крумово, двама загинаха

Военен хеликоптер Ми-17 е паднал в района на авиобаза Крумово. Двама души са загинали при инцидента, а един е пострадал. Инцидентът е станал в 20.30 часа в понеделник. При планов полет по неизяснени засега причини вертолет Ми-17 e падал от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово, съобщиха от Министерството на отбраната.
 
Екипажът на борда на вертолета се е състоял от трима военнослужещи. Двама от тях – командирът на екипажа и помощник-пилотът, при падането на вертолета са загинали, а бордният техник е откаран в болница.
 
При катастрофата са загинали капитан Пламен Пантелеев и капитан Стоян Неделчев. Екипажът е изпълнявал тренировъчен полет по аварийно-спасителна работа с вертолет Ми-17 с борден номер 417.
 
Борисов разговаря с Каракачанов след падането на вертолета Ми-17 край авиобаза Крумово

Причините за катастрофата се изясняват.

От военното министерство изказват съболезнования на близките на загиналите военни пилоти.