/ ThinkStock/Getty Images
Онкоболният пациент никога не бива информиран за срока на годност на лекарствения продукт, който му се дава. Едно хипотетично решение за използване на лекарство с изтекъл срок върху раково болни е в зоната на криминалистиката. Мнението сподели пред Дарик Ангелина Бонева, която преди години осъди здравното министерство заради липса на лекарства за онкоболни. Голяма част от работещите в столичната Онкологична болница обаче отказаха коментар по темата със случващото се с директора им.

Обвиниха шефа на онкоболницата в София в безстопанственост
 
Според Бонева по въпроса със случващото се в Онкологичната болница не може само един човек да носи отговорност.
 
Пациентът никога не бива информиран по какъвто и да е било въпрос. Знаете, че за пациентите се дават едни бланки, които винаги са в единствен екзепляр и никога няма копие за пациента. Да не говорим за подобен тип информация – Искаш ли да ти вземем едно лекарство, което е с минал срок на годност? И какво трябва да се каже? Ами ако се попита колко му е изтекла давността? Преди колко време е изтекло? Кой го е внесъл, кой го е разписал? Вярвате ли, че ще има отговори на тези въпроси”, коментира Бонева.
 
Освен лекарите онколози, за коментар по темата не бе открит и директорът на столичната Онкологична болница д-р Валентин Ангелов.