/ БГНЕС
Кабинетът отпусна средства за нова болница в Ямбол
101494
Кабинетът отпусна средства за нова болница в Ямбол
  • Кабинетът отпусна средства за нова болница в Ямбол
Правителството отпусна общо 47 милиона лева за болницата в Ямбол и за училищни автобуси, а кметът, областният управител и директорът на болницата дойдоха на крака да благодарят на премиера Борисов и помолиха журналистите да не тълкуват това действие като предизборно. Кметът на Ямбол Георги Славов обясни, че сега е дошъл моментът за отпускането на парите, не предизборно, а просто защото животът го подсказал.

Неонатологията в Ямбол затвори, няма лекари

След като Министерският съвет гласува до 27 милиона лева за нов болничен блок на ямболската болница кмета Георги Славов, областния управител Димитър Иванов и директора на болницата Панайот Диманов излязоха, за да поднесат своите искренни благодарности на премиера и целия кабинет за осигуряването на тези по думите им жизноноважни пари с които да бъде завършен новия болничен комплекс.

БГНЕС

От думите на кмета стана ясно, че по този проект се работи от 2012 г., но е бил спрян от кабинета Орешарски и подновен през миналата година.Според него след днешното решение може да се обяви обществена поръчка и комплекса да се довърши за година и половина.

По думите на здравния министър Кирил Ананиев тази сума от 127 милиона лева ще бъде давана на части през следващите три години. Освен благодарностите от името на над 120 хиляди жители от цялата област Ямбол, изказване от областния управител Димитър Иванов, такива отправи и директорът на болницата д-р Диманов, който определи отпускането на парите като „Чудо, чакано от 40 години“. Това е периодът от първата копка на болницата.

Защо ямболската болница остана без родилно отделение?

От своя страна кметът Георги Славов уточни изрично, че по проекта се работи от миналата година и това че даването на пари съвпада с превратното изборно време, трябва да се тълкува като една полезна придобивка, защото сега е дошъл моментът не предизборно, а животът го е подсказал.

Бойко Борисов Министерски съвет
БГНЕС

Другата сума, която отпусна днес кабинетът, е 20 милиона лева за подмяна на училищни автобуси. Премиерът Борисов обясни, че правителството може да си позволи тези пари заради живота и здравето на децата, а ресорният министър Красимир Вълчев каза, че не разполага с информация от колко нови автобуса се нуждаят училищата у нас.
БТА