/ Агенция "Митници", архив
Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ откриха 967,67 грама златни накити при проверка на лек автомобил на Митнически пункт "Лесово", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Откриха недекларирана валута за близо 40 000 лв. в дамска чанта

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на "Лесово" на 21 септември, на трасе за входящи леки автомобили, управлявана от шведски гражданин, който е пътувал със семейството си от Турция за Швеция през България.

Шофьорът и пътниците са заявили на българския митнически пункт, че нямат нищо за деклариране. При последвалата митническа проверка, служителите откриват в две чанти с лични вещи общо 967,67 грама бижутерски изделия от жълт метал - пръстени, гривни, обеци и други.

Нападнаха мъж и му откраднаха 35000 лв. и златни накити, нападатели избягаха с колата му

Извършената експертиза на изделията е установила, че са изработени от 14 и 22-каратово злато и са на обща стойност 93 090 лв.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Ямбол.