Извеждат Христо Бонев от реанимация, проф. Начев му обещава пълноценен живот
Извеждат Христо Бонев от реанимация, проф. Начев му обещава пълноценен живот / netinfo

Легендата на Локомотив (Пловдив) и българския футбол Христо Бонев ще бъде изведен от реанимация в сряда, съобщи проф. Генчо Начев. Специалистът извърши животоспасяваща операция на Бонев, който в неделя получи масивен инфаркт.

Футболната легенда Христо Бонев в болница след инфаркт

По-рано през деня от университетската болница "Свети Георги" в Пловдив потвърдиха, че животът на почетния президент на "черно-белите" е вън от опасност.

"Състоянието на Христо Бонев е добро. Много по-добро от вчера. Утре (бел.ред. сряда, 18 януари) ще бъде изведен от реанимация", поясниха от лечебното заведение.

Проф. Генчо Начев обясни, че самата интервенция е била рутинна, но е била направена в състояние на спешност и организацията е била на много добро равнище.

"Защо точно аз направих операцията? Зума ми е приятел от много години. Той ми се обади по телефона и аз се отзовах. Колегите са свършили добра работа с точна диагностика и навременно викане на кардиохирурзи и отиване към операция. Медицината е екипна дейност, трябва да има един отбор", коментира пред бТВ специалистът.

Христо Бонев е в стабилно състояние

"В сърцето му беше сложен един балон, който подпомага функцията на сърцето", обясни още д-р Начев. "Важното е, че Бонев ще живее пълноценно. Това, лично за мен, е от съществено значение", добави професорът.