Изслушват отново "Инерком" в парламента

Гинка Върбакова ще докладва пред депутати за хода преговорите с Чехия

/ БГНЕС
Гинка Върбакова ще докладва пред депутати за хода преговорите с Чехия
Временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България ще заседава днес, за да обсъди социалните измерения на сделката.
 
Очаква се Гинка Върбакова докладва пред депутатите за хода на сделката за ЧЕЗ.
 
Миналата седмица стана ясно, че българска банка е готова да отпусне заем от  80 млн. евро на "Инерком", за да осигури част от парите за българските активи на ЧЕЗ.

ЧЕЗ иска увеличение на тока за домакинствата

На 12 април председателят на временната парламентарна комисия за сделката Жельо Бойчев обобщи работата на комисията. Тогава той подчерта, че ще настоява за удължаване работата на комисията предвид натрупаните въпроси. Временната комисия ще поиска информация за финансирането на сделката от Банков надзор от БНБ.

Бойчев е поискал и справка от Министерството на икономиката за изплатения дивидент на държавата до 2012 г., когато тя имаше 33% дялов капитал от ЧЕЗ България.
 
КЕВР няма да допусне значително увеличение на цената на тока

Предмет на обсъждането ще са и запазване на доходите и социалните придобивки на работещите в ЧЕЗ, стратегия за развитие на дружеството - инвестиционна и производствена програма и ценова стратегия на дружеството.

Българска банка подкрепя с 80 млн. евро Инерком в сделката за ЧЕЗ