/ БГНЕС
Дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов
97857
Дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов
  • Дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов
46 л/кв.м са се излели тази вечер над Борисовата градина, в "Княжево" – около 27 л/кв.м, в Младост 1 – около 22 л/кв.м. Това е нормално количество валеж за пролетно-летния сезон, когато атмосферата е силно неустойчива, обясни за Дарик дежурният синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов. По думите му от утре валежите ще намалеят и в сряда вече няма да вали, от четвъртък обаче до края на седмицата отново се очакват превалявания.

София е под вода след проливен дъжд и гръмотевична буря (ВИДЕО)
 
Синоптичната обстановка над страната е силно неустойчива, заради висок циклон, който води до образуването на купесто-дъждовна облачност и в различни райони на страната има по-сериозни валежи. От утре обаче атмосферата ще започне да се стабилизира: "През утрешни ден само на отделни места ще превали и прегърми, но самите валежи ще са на доста по-малко места и по-малко като количество. В сряда вече мисля, че ще е без валеж".

Лошото време попречи и на излъчването на Световното
 
Стабилизирането на атмосферата ще е краткотрайно и от четвъртък до края на седмицата отново се очакват краткотрайни валежи и гръмотевици, поясни още дежурният синоптик в НИМХ Христо Христов.