Издирват червено БМВ след въоръжения обир в Перник
Издирват червено БМВ след въоръжения обир в Перник / снимка: БГНЕС, архив

Бандитите, които в петък по обяд извършиха въоръжен грабеж в Централната обогатителна фабрика в Перник, са имали и втори автомобил.

Полицаи разпитват продавачи от магазини по улица "Младен Стоянов" в пернишкия квартал "Мошино" за червено БМВ, което се движело плътно с намереното след обира изгоряло „Ауди" А6.

Грабежът в ЦОФ, за който се смята, че има замесен човек от фирмата, стана в петък, малко след като парите за заплати пристигнали.

Четиримата маскирани бандити, въоръжени с пушки-помпи, дошли с „Ауди" А6. Единият насочил пушка към намиращите се отвън двама охранители и двама работници и държейки ги на мушка ги накарал да залегнат по очи на земята.

Останалите нахлули в стаята на касиерките и отмъкнали чувалите с парите за заплати. Едната от служителките се възпротивила и била ударена по главата с приклад на пушка. Обирът е продължил 2-3 до 5 минути.

В бързината по земята останали разпилени 55 000 лева, които грабителите не успели да съберат. Открадната сума е между 150 000 и 200 000 лева.