След снощното жестоко убийство в столичния квартал "Люлин 2" Софийска градска прокуратура привлече към наказателна отговорност 24-годишен мъж, той е обявен за общодържавно издирване. 

По последна информация разпрата започнала като междусъседски спор заради шум. Компания са празнували раждането на дете, имало е и заря на игрище за футбол пред блока. Друг мъж се преближил към компанията, отношенията се обострили и станало сбиване, при което бил намушкан един от празнуващите - мъж на 32 години. На адреса пристигнала линейка, но на път за болницата той починал, като причина за смъртта са многото рани по тялото му. 

Убиха млад мъж в София

Наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа и му е наложил забрана за напускане на пределите на страната, съобщиха от прокуратурата. 

Предстои установяване на местонахождението му от полицията, за което следва незабавно да бъде уведомен наблюдаващият прокурор с оглед внасяне на искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия, допълват още от прокуратурата.