Изчезнаха 32 печата на секционни избирателни комисии в Петрич
Изчезнаха 32 печата на секционни избирателни комисии в Петрич / netinfo

Общинската избирателна комисия в Петрич е единственият орган, който носи отговорност за изчезването на 32 печата на секционни комисии за частичните местни избори в южния град на 11 октомври. Това заяви за Дарик областният управител Владимир Димитров.

Всички печати са предадени от Областна администрация - Благоевград на общинската комисия по време на редовните избори за местна власт на 28 октомври 2007 г. и след провеждането им именно ОИК е задължена да ги съхранява, уточни Димитров.

За изчезването на печатите членовете на ОИК са разбрали на 7 октомври вечерта, но Областната администрация е известена едва вчера, поясни Владимир Димитров.

Изчезването на печатите от Общинска избирателна комисия - Петрич вероятно се дължи на невнимание и предоверяване от наша страна, коментира пред Дарик председателят на ОИК в южния град Тинка Денишева.

Тя допълни, че ключът за помещението, където са съхранявани печатите, е оставян при охраната на сградата на общинска администрация. В този случай всеки би могъл да има достъп, но не подозираме никого конкретно, заяви още Денишева.

Председателят на ОИК да сезира полицията и прокуратурата за нарушението, посъветва областният управител.

Според Димитров Областната администрация е в състояние да осигури нови печати в случай, че постъпи писмено искане за това от ОИК – Петрич.

Други новини от Благоевград