полиция
полиция / dariknews.bg, архив
Избягалият затворник Владимир Пелов е убитият при престрелката снощи в Ботевград, съобщи БГНЕС. Владимир Пелов е прострелян с четири куршума от криминално проявения Марио Панчев.


ОБЗОР: Затворникът беглец Владимир Пелов бе убит в Ботевград

Престрелката е станала около 23 часа вчера в центъра на Ботевград. Разследващи, цитирани от БТА, разказаха, че при огледите през нощта са намерени пистолети и редица гилзи, което означава, че Панчев и Пелов са стреляли един срещу друг. Пелов е издъхнал веднага. 40-годишният Панчев по прякор Големия също е прострелян и е приет в болница "Пирогов" в София с опасност за живота. Той е бил опериран по спешност. Пелов не е имал документи за самоличност у себе си. Идентификацията му се извършва по пръстови отпечатъци, тъй като брат му отказал да го разпознае. Не са знае какви са мотивите за стрелбата, като се появиха твърдения, че става дума за стара вражда заради жена, но те не са официално потвърдени. Друга версия, за която съобщава "24 часа", е, че Пелов искал да убие Марио заради съмнения, че помага за издирването му.

Състоянието на ранения при стрелбата в Ботевград е тежко, оперирали го

В началото на април Владимир Пелов осъществи зрелищно бягство от Софийския централен затвор заедно с друг лишен от свобода - Радослав Колев. При бягството те заплашиха охраната с огнестрелно оръжие. Оттогава бегълците се издирваха. Пелов бе осъден на над 30 години  лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.