Избягалият затворник Владимир Пелов беше убит на място, а друг е в болница след среднощна стрелба в центъра на Ботевград, съобщава NOVA. По неофициална информация раненият е 39-годишният Марио Панчев с прякор Големия, който е откаран с две прострелни рани в корема в „Пирогов”. 

Екипи на полицията отцепиха района малко след стрелбата. Разследващите са намерили три оръжия, като две от тях са намерени в района, където е проведена стрелбата. По първоначална информация двамата са стреляли един срещу друг.

Стрелба в Ботевград, има убит

Единият - Марио Панчев, оцелява, другият умира на място. Според първоначалната информация намереното тяло е на избягалия затворник Владимир Пелов
. "На този етап не бихме могли с категоричност да заявим той ли е или не е той. Изясняваме самоличността. У трупа няма документи за самоличност. В първия момента, в който докажем категорично, че е определено лице, ще бъдете информирани", каза окръжният прокурор Наталия Николова.

Владимир Пелов избяга заедно с друг лишен от свобода - Радослав Колев, през централния вход на Софийския затвор, след като стреля с пистолет по охраната. А на 2-ри юни в Ботевград бе проведена полицейска акция в търсене на избягалия затворник.  Последният сигнал, че Пелов се крие в Ботевград, е подаден преди 3 дни. 

"В събота беше направена поредната полицейска операция по издирването на Пелов. Беше получен сигнал, че Владимир Пелов се укрива на територията на изоставена постройка в центъра на Ботевград. Лицето обаче не беше установено", коментира Христо Терзийски от Главна дирекция "Национална полиция". 

Състоянието на ранения Марио Панчев е изключително тежко. Той е бил опериран в "Пирогов". Има вътрешни разкъсвания, съобщиха от болницата.
nova.bg