/ Thinkstock/Getty Images
Иво Антонов, служителят на Министерството на отбраната, около когото избухна скандал заради негов поздрав в нацистки стил, отново е на работа. Той присъстваше като гост на учението на специалните части на полигона Црънча и оглеждаше с интерес бронираната военна техника на командосите, съобщи bTV.

Още един министерски служител показал снимка с нацистки поздрав (СНИМКА)

Антонов, който е директор на дирекция във военното ведомство, беше излязъл в болничен след повторното избухване на скандала с хитлеристкия му поздрав.

Самият той отказа да коментира завръщането си на работа и здравословното си състояние, министърът на отбраната Красимир Каракачанов го защити като обяви, че няма да уволнява хора заради медийни кампании.

Иво Антонов се извини за снимката, на която позира с нацистки поздрав

При избухването на нацисткия скандал множество военно-патриотични съюзи също защитиха Антонов – заради работата му по съхраняването на войнишките паметници. Той самият пък се извини за снимката.

Зам.-министър подаде оставка заради стара снимка с нацистки поздрав

„Оценявам хората по това не дали има кампания срещу тях, а как си вършат работата. Примерът е ясен – никой няма да бъде наказван или уволняван заради медийни и политически кампании. Ако някой бъде освобождаван, ще бъде заради несправяне със задълженията, а не защото една или друга партия е решила да прави кампания срещу правителството, използвайки пробойна… Първо един заместник министър, после Антонов… Всичко в крайна сметка млъкна, като се оказа, че подобни майтапчии има и в други институции, които опозицията твърди, че уважава”, коментира Каракачанов.