Новата структура в партията си постави две генерални цели и 5 задачи, по които започва да работи веднага
Над 500 социалисти от цялата страна учредиха движение "Бузлуджа" в БСП. Това се случи по време на днешната среща, която беше организирана от лидера на БСП - София Иван Таков и от столични социалисти на тема "За бъдещето на БСП и лявото", съобщиха от пресцентъра на БСП. 

"Радвам се, че видях от всички в залата желание и мотивация за активни действия, за да се преборим за лявата идея. И за левия печат също, както ми подсказаха Георги Пирински и Велислава Дърева, заяви в заключителното си слово Иван Таков, който оглави новото движение в БСП "Бузлуджа".

Иван Таков предложи и 5 конкретни задачи, по които бузлуджанци в БСП да започнат да работят веднага по места в цялата страна. И уточни: 

"Първата е в най-спешен порядък да бъде свикано заседание на Конгреса на БСП и връщане към уставните норми - обективно и безпристрастно. Призиви за това чух в много голяма част от изказванията, каза той. - Втората ни задача е след провеждане на избори, БСП да има ново ръководство с ясно разписана и одобрена от членовете програма за градивни действия по възстановяване на диалога вътре в партията. Третата е да предприемем конкретни стъпки за обединение на левите личности и левите организации в страната, ползващи се с високо обществено доверие и авторитет. Четвъртата ни задача е да включим отново местните структури при подбора и одобрението на другарите, които ще представляват БСП на изборни длъжности. Петата ни задача е да бъдем активни в организационната дейност при подготовката на предстоящите избори".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня 

 
БСП