/ БГНЕС, архив
Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов осъди ареста на шефката на "Басейнова дирекция" – Пловдив и начина, по който е извършен. По думите му напоследък има „доста странни организирани акции, които целят да удрят единия от коалиционните партньори“.

На коалиционния съвет вчера от ВМРО си казали мнението, че не може така да се работи занапред. За тях обаче имало 10-12 важни неща в управленската програма, които искали да се случат до края на мандата.

Екоминистърът готов на оставка, дори само да му „намигне“ премиерът

Ангелов каза още, че се надява да няма повече такива акции, които са „на ръба на демокрацията“.

„Подобни пиар акции и то върху безобидни жени, са недопустими изобщо. На всички ви стана ясно вчера, че включително и прокурорът, който е поискал да се удължи мярката на тази жена в Пловдив е казал, че няма никакви доказателства и му трябват 72 часа да събере доказателства. Чудя се къде живеем ние“, коментира той.

На въпрос защо се обръщат към ГЕРБ за акциите на прокуратурата, Ангелов уточни, че там е присъствала и полицията.

„Арестът е по Закона за МВР, доколкото ми е известно. Прокуратурата може да иска да проверява, но в крайна сметка такова струпване на полицейски части, за да арестуваш една жена, е странно. Не съм чул до момента тя да е масов убиец или да е оглавила престъпна група, която разпространява наркотици, за да има подобна акция", каза той.

Арестуваха шефа на Басейнова дирекция-Пловдив (СНИМКИ)

Според него въпросът е дали България ще се превръща в полицейска държава.

„Да изкараме някой виновен, за това, че някой не си и свършил работата последните 30-40 години, не сме съгласни“, продължи той.

По-рано шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова също коментира напрежението в коалицията.

“Винаги сме имали динамични взаимоотношения, но се решават проблемите в движение и е важно да спазваме своята коалиционна програма, която не е променена“, каза тя.