/ Георги Димитров
Правят, каквото си искат и затова от днес България е блокирана от земеделците, заяви Ивайло Вълчев от "Има такъв народ"
От парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) излязоха с декларация във връзка с протестите на зърнопроизводителите. Тя бе прочетена от трибуната от депутата Ивайло Вълчев.

"Управляващата „сглобка“ и „нейният манастирски съвет“ с любезното съдействие на ДПС и „късата патерица“ на ГЕРБ дойдоха на власт, след като излъгаха всички и оттогава ние виждаме само едно – никой не ни пита за нищо", коментира Вълчев.

Борисов: Това, че подкрепяме правителството, не значи, че ако допуснат грешка, ще си мълчим

По думите му се пише нова Конституция по кабинетите и никой не ги пита - нито кой да е националният празник, кой да е главен прокурор, президентът да назначава ли служебни правителства. Не желаят да ни питат и за законите по Плана за възстановяване и устойчивост, не желаят да ни питат дали да си отпускат пари във свои фирми, не желаят да ни питат дали да внасяме зърно от Украйна или не, каза Вълчев.

Правят, каквото си искат и затова от днес България е блокирана от земеделците, заяви депутатът от ИТН. По думите му сме чули как „премиерът на манастирския съвет Денков дори ги нарече терористи“.

Земеделците на протест: Блокади на ключови пътища в цялата страна

"Затова ние разбрахме защо никой не желае да ни пита за нищо – не защото ИТН е най-малката парламентарна група, а защото ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС знаят, че ние от парламентарната група на ИТН не преговаряме с терористи", добави Вълчев.