/ БГНЕС
Българските пенсионери със сигурност ще получат увеличени пенсии през юли, увери пред журналисти в кулоарите на парламента Искрен Арабаджиев, депутат от „Продължаваме Промяната“ и председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика. 

„Не се прие скъсяването на сроковете за подаване на предложения между първо и второ четене. В крайна сметка процедурата се изнесе с няколко дни напред.

Над 610 млн. лв са изразходвани за добавките от 60 лева към пенсиите

Въпреки това трябва да успокоим пенсионерите, че от 1 юли със сигурност ще получат увеличение на пенсиите с 6,1%. В рамките на юли, като второ плащане или най-късно през август, ще получат финалното увеличение, което ще приеме в крайна сметка Народното събрание“, обясни Арабаджиев за придвижването на процедурата по актуализацията на държавния бюджет. 

Гьоков: Не съм оптимист, че увеличаването на пенсиите може да се случи от 1 юли

Той припомни, че има още предложения, направени от ГЕРБ-СДС и ДПС, които предстоят да бъдат дискутирани в пленарната зала.  

„Предвид късите срокове, ще има извънредни заседания и на Комисията по бюджет и финанси, и на Народното събрание“, каза още Искрен Арабаджиев.
 
БТА