Искат смяната на шефа на БЛС заради конфликт на интереси?
Искат смяната на шефа на БЛС заради конфликт на интереси? / netinfo
Председателят на Българския лекарски съюз Андрей Кехайов чрез фирмата си „Анри 64” продължава да зарежда с гориво болници в страната, съобщиха членове на парламентарната комисия за борба с корупцията. Очаква се на утрешното си заседание комисията да разгледа и други сигнали за конфликт на интереси в ръководството на лекарския съюз.

Според членове на комисията за борба с корупцията председателят на БЛС Андрей Кехайов продължава да използва позицията си, за да доставя гориво чрез фирмата си „Анри 64” на болници в страната, сред които здравни заведения в Пловдив и Благоевград. Според депутати това представлява конфликт на интереси.

Преди около две години подобна информация бе оповестена и тогава д-р Кехайов не се съгласи с твърдението, че става въпрос за сблъсък на интереси.

На утрешното заседание на комисията ще бъдат разгледани и други сигнали, постъпили срещу шефа на лекарския съюз. Материалите вече са раздадени на членовете на комисията. Комисията се е самосезирала относно регистрирането от страна на Кехайов на ново дружество, чието седалище и предмет на дейност съвпадат с тези на БЛС.

Според депутати не е изключено по някои от сигналите срещу Кехайов да бъде сезирана и прокуратурата. На заседанието на комисията е поканен да присъства и целият Управителен съвет на БЛС.

Според депутати не само председателят му Кехайов, но и други от ръководството на съсловната организация, притежават фирми, чрез които развиват дейност, пораждаща конфликт на интереси.