/ БГНЕС
Искат постоянен арест за Миню Стайков
98719
Искат постоянен арест за Миню Стайков
  • Искат постоянен арест за Миню Стайков
Стайко Стайков - синът на арестувания собственик на ,,Винпром'', също се оказа в чужбина. Стайков е един от осемте души, които вчера получиха обвинения за пране на пари, данъчни измами и нелегална фабрика за цигари. Само трима от тях обаче са задържани, а останалите петима се издирват.

Задържаха собственика на „Винпром Карнобат” Миню Стайков и още над 10 души
 
При спецакция на прокуратурата в сряда бяха задържани 10 души. Сред тях бе и собственикът на "Винпром" Миню Стайков. От прокуратурата обявиха, че обвинения са получили осем души - за пране на пари, данъчни измами и нелегална фабрика за цигари в Карнобат. Днес стана ясно, че само трима от тях са задържани, а другите петима се издирват. Сред издирваните е синът на Миню Стайков - Стайко, който също е с обвинение и по думите на наблюдаващия прокурор Ангел Кънев най-вероятно се намира в чужбина.

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем души

прокуратура
БГНЕС

От прокуратурата съобщиха, че нелегалната фабрика е работила две години и е ощетявала страната с около 70 млн. лева годишно. Фабриката била разкрита през юли тази година. Работела само с чуждестранни работници.
 
Прокуратурата обяви, че ще иска постоянно задържане за тримата обвиняеми, които са в ареста.
 
Преди седмица при подобна шумна акция бяха обискирани хотелите на бизнесмените Ветко и Маринела Арабаджиеви. Разследването срещу тях е сходно с това срещу Миню Стайков, а двамата се оказаха във Франция по време на обиските, като и до момента се издирват.