Искат оставката на шефа на Автомобилна администрация
Искат оставката на шефа на Автомобилна администрация / netinfo

Оставката на директора на Дирекция „Автомобилна администрация” към Министерството на транспорта Володя Киров поискаха от Съюза на автоинструктурите.

“Настояваме Киров да напусне поста поради несправяне с работата. За година и половина той доведе до пълен хаос организацията на изпитите за шофьори”, каза председателят на Съюза Йонко Иванов.

Според Наредбата за изпитите те трябва да бъдат провеждани пет дни след подаване на документи, а сега се чака повече от месец. Автоинструктурите искат незабавна среща с министъра на транспорта Петър Мутафчиев и министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов. “Ако не ни приемат, ще блокираме министерствата с колите си”, заяви Йонко Иванов.

Той и колегите му не приемат подписаното наскоро споразумение за повишаване на безопасността на движението, защото според тях то е прибързано.

Според автоинструктурите часовете за обучение трябва да са 33, а не 30, всяко автоучилище да разполага с кабинет с мултимедия, да се създаде Камара на преподавателите и да се въведе шофиране с придружител през първата година.

В момента в България има 1700 автоучилища, като 30 процента от тях не дават качествена подготовка. Велико Търново е домакин на извънредна национална конференция на Съюза на преподавателите по автомотоподготовка.

Други новини от Велико Търново