Искат анкетна комисия заради смъртта на Емин
Искат анкетна комисия заради смъртта на Емин / netinfo
Опозицията в парламента поиска да се създаде временна анкетна комисия, която да провери обстоятелствата около смъртта на началника на кабинета на Ахмед Доган – Ахмед Емин. Депутатите настояха комисията да проучи случая и в доклад да оповести резултатите сред обществото

Народните представители в парламента настояха да се даде информация за средствата в касата на ДПС и произхода на парите, с които е оперирал Ахмед Емин. От опозицията искат още да бъде направена проверка дали Емин е сигнализирал службите за сигурност за корупционни практики, свързани с представители от висшия ешелон на ДПС.

Според председателя на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев трябва да се изясни и дали началникът на кабинета на Доган е преговарял с бизнесмени, изпълняващи държавни поръчки с цел финансирането на партията. Ако някой от управляващото мнозинство иска да бламира създаването на тази анкетна комисия, значи има гузна съвест, каза още Янев.

От ДПС отказаха да коментират искането на опозицията и призоваха да се изчака следствените служби да си свършат работата.

Към момента са събрани 20 подписа от депутати, а за внасянето на искането за проекторешение за създаване на комисията са нужни 48 подписа. От опозицията очакват до края на седмицата да имат готовност с внасянето му.