Надежда Йорданова
Надежда Йорданова / БТА
Следващата седмица е ключова от гледна точка на това България каква позиция ще заеме спрямо войната в Украйна, коментира за БТА министърът на правосъдието Надежда Йорданова преди началото на научна конференция "30 години България в Съвета на Европа- върховенство на правото, демокрация, права на човека" в Нов български университет.

Отговорът ѝ е на въпрос дали е заплашена стабилността на правителството и управляващото мнозинство заради евентуално предоставяне на военна помощ на Украйна и позицията на един от партньорите - БСП.

Спорът за военна помощ за Украйна - застрашена ли е коалицията

По думите на Йорданова страната ни трябва да помогне на Украйна по всички възможни начини, включително и чрез изпращане на оръжие, за да се защити срещу агресора. Кои от партиите какви позиции ще вземат  - предстои да видим следващата седмица, добави министърът. България е парламентарна република и считам, че правителството трябва да изпълнява решенията на Народното събрание, подчерта тя.

Това е въпрос на БСП, така Надежда Йорданова отговори дали, според нея, лидерът на левицата Корнелия Нинова ще изпълни обещанието си да излезе от коалицията, ако правителството гласува да бъде изпратено оръжие за Украйна.
БТА