Името на Фатик беше замесено в делото Николов - Стойков
Името на Фатик беше замесено в делото Николов - Стойков / снимкa: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Името на Фатик беше замесено в делото Николов - Стойков
23278
Името на Фатик беше замесено в делото Николов - Стойков
  • Името на Фатик беше замесено в делото Николов - Стойков

Името на покойния подземен бос Филип Найденов - Фатик беше замесено в делото срещу двамата бизнесмени Марио Николов и Людмил Стойков. Те заедно с още петима души са обвинени в пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

Свидетелят Стоян Бояджиев посочи в показанията си пред съда, че с част от получените субсидии по САПАРД е изплащан заем към фирма на Марио Николов. Заемът е бил взет от бизнесмена с цел подобряване и модернизиране на птицекланицата „Чубра". Бояджиев каза още, че преди да вземе въпросната птицекланица, тя е принадлежала на хора, близки до покойния Филип Найденов - Фатик. Сред най-големите клиенти на кланицата е бил именно Марио Николов. Самият той отказа да коментира показанията на Бояджиев, според които подсъдимият е имал връзки с Фатик:

„Аз да съм го познавал, да съм казал такова нещо? Не съм го казал. Това е въпрос, които не ме интересува".

Николов отказа да даде конкретен отговор и на вчерашните изказвания на вътрешния министър Цветан Цветанов, който отправи питане до президента Георги Първанов дали Марио Николов и Людмил Стойков са „мутри".

Делото продължава на 26 ноември. Марио Николов е подсъдим и по дело за източването на близо осем милиона евро по програма САПАРД.