Има задържани и разпитани за взрива пред банката, но извършителя не е разкрит
Има задържани и разпитани за взрива пред банката, но извършителя не е разкрит / снимка: DarikNews.bg, Шумен

Има задържани по разследването за взрива пред банков клон в Шумен. Това съобщи наблюдаващия случая прокурор Димитър Димов.

Въпреки това обаче извършителят все още не е разкрит. По думите на Димов, работата по случая продължава, действията се водят под надзора на Окръжна прокуратура-Шумен. Димов заяви, че до момента са разпитани много лица.

„Много лица са минали, някои са задържани, други ще бъдат задържани, това са лица, които са извършвали подобни деяния или са осъждани”, подчерта прокурор Димов. Той допълни, че има хора които се проверяват и с които се водят беседи.

Димов не уточни какво е било взривното устройство, което тази сутрин гръмна пред входната врата на банков клон на бул. „Славянски” в Шумен. Прокурорът каза още, че след като има окончателно заключение ще бъде оповестено какво е точно е било взривното устройство.

По случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на щети, чрез взрив. За такова престъпление законодателя е предвидил наказание „лишаване от свобода” от една до осем години.

Новини от Шумен