/ Министерски съвет
След като Рая Назарян от ГЕРБ беше избрана за председател на 50-о Народно събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС и на ИТН на дневен ред идва въпросът – има ли шансове за редовен кабинет?!

Одобрението на Рая Назарян беше поставено като основно условие от страна на ГЕРБ-СДС за продължаване на преговорите за кабинет.

Какви са възможните коалиции и увеличават ли се шансовете за сформиране на кабинет, ето и коментара на политиците:

Сачева: Ако има достатъчно отговорност, правителство може да бъде сформирано

Деница Сачева
БГНЕС

В миналото Народно събрание ние направихме всички възможни отстъпки, за да има правителство. Смятам, че ако има достатъчно зрялост и отговорност, правителство може да бъде сформирано, каза на влизане в Народното събрание Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ -СДС.

Тя обясни, че ГЕРБ-СДС остават на позицията, че България трябва да има стабилно правителство и то трябва да бъде с първия мандат на ГЕРБ. Съответно премиерът, външният министър и министърът на отбраната трябва да бъдат излъчени от ГЕРБ, добави Сачева.

Лена Бориславова: Има големи шансове за правителство

лена бориславова
БГНЕС

Имаме мнозинство на „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС, каза депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Лена Бориславова на влизане в Народното събрание.

Тя подчерта, че са големи шансовете за правителство.

"Ние ще подкрепяме законите, в които вярваме, независимо дали сме опозиция, или управляващи", добави Бориславова.

Свиленски: Рая Назарян е подготвен експерт, би се справила с поста председател на НС

свиленски бсп
Георги Димитров

Рая Назарян е подготвен юрист и експерт и би се справила с поста председател на Народното събрание, каза депутатът от "БСП за България" Георги Свиленски на влизане в парламента.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден