Самоличността на мъжа, за когото се твърди, че е получил близо 1 милион лева от банкова служителка, е установена. Предстои да се докаже дали той наистина е съучастник в престъплението”. Това заяви пред NOVA окръжният прокурор във Варна Красимир Конов.

Банкерката, източила милион, превеждала парите на виртуален любовник от Монтана

Предвиденото наказанието за служителката е затвор за 10 години или повече. Тя е задържана за срок от 72 часа. Ще бъде решено дали ще бъде задържана за постоянно”, поясни Конов. Той допълни, че засегнатите хора са около 30. 

Във вторник 38-годишната специалистка Невена беше арестувана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция, съобщиха от прокуратурата.

Банкова служителка от Варна присвоила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.
nova.bg