онлайн банка плащане
онлайн банка плащане / / iStock/Getty Images
Банкова служителка е била задържана вчера във Варна заради присвояване на 1 млн. лева от сметки на клиенти.
Сигнал за престъплението са подали от самата банка, а на брифинг в морската столица окръжният прокурор Красимир Конов даде повече подробности около случая.

Младоженец обра банка, за да плати за пръстен и ресторант

Той поясни, че служителката е изпълнявала длъжност за банкиране на дребно, а престъплението ѝ е представлява особено тежък случай. „Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица. Изясняват се действията на всеки от тях, както и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години“, каза още прокурорът.

Ключар е вторият задържан за обира в „Люлин“, издирват се още двама

От банката са оказали пълно съдействие на разследващите за изясняване на всички обстоятелства. От финансовата институция ще търсят и вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства.

Откраднаха над 100 хил. лева от банка в София (ВИДЕО)

Банковата служителка е задържана за 72 часа. Тя не е криминално проявена и друг път не е попадала в полезрението на органите на реда за подобен тип престъпления.

За такива нарушения законът предвижда наказание от 10 до 20 години „лишаване от свобода“, както и конфискация на имуществото и лишаване от права за упражняване на дадена професия.
Агенция "Фокус"