/ БТА
„Запознат съм с тази част, която е сигналът на Бойко Рашков. Той има своите основания. Нека не влизам в правната тематика, в която юристите ще се произнесат как тези основания биха могли да бъдат придвижени в съответния законов ред”, заяви министър-председателят Стефан Янев във връзка с предложението на Янаки Стоилов за предсрочно отстраняване на главния прокурор Иван Гешев.

По думите му българското общество има очакване за реформа в съдебната система, като "тя трябва да бъде смислена". "Усещането за справедливост трябва да бъде възстановено и българските граждани да бъдат спокойни”, допълни премиерът.

Публикуваха доклада на Бойко Рашков срещу Гешев

Янев подчерта, че България има нужда от управление, което дава перспектива.

По отношение на туризма той посочи, че има решение на правителството на Великобритания от понеделник да допусне туристи от Великобритания да пътуват по света. "Това изглежда, че ще бъде добра новина за българския туризъм, но в същото време ние трябва да си гоним баланса между здравните мерки по отношение на тези, които влизат в държавата и мерките, които считаме, че ще бъдат в полза на туризма", допълни Янев.