/ iStock/Getty Images
В неделя времето остава слънчево и топло. След обяд над североизточните райони ще е с временни увеличения на облачността, предимно средна и висока. Ще духа умерен северозападен вятър, който бързо ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 17 и 22 градуса, в София - 19 градуса, по-ниски ще останат температурите по Черноморието.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността. Максималните температури ще са 13 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Времето през март: Баба Марта носи температури от минус 10 до 25 градуса

В планините също ще бъде слънчево и топло. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В понеделник облачността ще се увеличи, вятърът ще е слаб от югозапад. Във вторник ще има значителна облачност, на отделни места, главно в Южна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад. Температурите ще се повишат с градус-два.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА/НИМХ