И патриотите няма да подкрепят тегленето на 16 млрд. лв. заем
И патриотите няма да подкрепят тегленето на 16 млрд. лв. заем / снимка: БГНЕС
И патриотите няма да подкрепят тегленето на 16 млрд. лв. заем
78141
И патриотите няма да подкрепят тегленето на 16 млрд. лв. заем
  • И патриотите няма да подкрепят тегленето на 16 млрд. лв. заем

На този етап Патриотичният фронт няма да подкрепи идеята на правителството за теглене на нов заем в размер на 8 млрд. евро, стана ясно от коментара на Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента.

„Нашето мнение е, че по един подобен важен въпрос нещата не могат да се решават ей така, от днес за утре", каза Каракачанов. Той подчерта, че обществото трябва да знае за какво става дума, за да няма спекулации и съмнения. „Всеки един от депутатите в това Народно събрание носи своята отговорност, не само министрите. Аз никого не бих заплашвал и смятам, че не това е подходът. Когато искаш някой да те подкрепи, трябва да го убедиш, а не да му поставяш подобни условия. Вариант, при който някой ми казва в 12 без пет „или-или" няма", каза Каракачанов.

Първанов: Не ме плашат оставки, няма да подкрепим заема

Той обясни ,че решението на парламентарната група от снощи е било да не бъде подкрепена ратификацията за заема. Затова по думите му и финансовият министър Владислав Горанов се е появил в парламента, за да говори с депутатите.

Борисов загатна за оставка, ако НС не одобри заема от 16 млрд. лв.

Когато става дума за това, че сумата е не малка, няма как нещата да се случват за три минути или за три часа, каза съпредседателят на ПФ. И обществото, и парламентът трябва да бъдат убеждавани и да бъде обяснено, а не да бъдат поставяни подобни условия, ако такива е имало, бе категоричен Красимир Каракачанов.