Христо Мутафчиев: Защо депутатите да имат имунитет извън сградата на НС
Христо Мутафчиев: Защо депутатите да имат имунитет извън сградата на НС / снимка: БГНЕС, архив

По мнението на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев Волен Сидеров е показал, че няма достойнство и морал да се откаже от имунитета си.

Той сподели, че очаква „останалите разумни хора в Народното събрание да гласуват за сваляне на имунитета на Сидеров и Десислав Чуколов", за да може главният прокурор да ги подведе под наказателна отговорност.

Москов: Нямайте съмнение в психическата изрядност на Сидеров

„Това, което ми хареса като теза на размисъл с имунитета на беловласия човечец е фактът, че председателят на Народното събрание Цецка Цачева се замисли много сериозно, дали не трябва да се предприемат действия за отмяна на чл. 70 от Конституция", посочи Христо Мутафчиев пред Фокус. „Това е много трудно без да се премине през Велико Народно събрание, в последствие обаче се разбра, че и лидерът на ГЕРБ е поел този ангажимент и е казал че трябва да се започнат консултации по темата", отбеляза Мутафчиев.

Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа

Той изрази недоумение защо трябва народните представители да имат имунитет извън сградата на парламента. „Извън Народното събрание имунитетът на депутата се превръща от политически в криминален", изтъкна Мутафчиев.