Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа
Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа / снимка: Dariknews.bg, Ралица Гълъбова
Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа
82542
Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа
  • Мъжът, ударил Сидеров, се оказал случайно в гневната тълпа

Бизнесменът, който снощи удари в лицето с юмрук Волен Сидеров, попаднал случайно пред НАТФИЗ и не помнел нищо от инцидента. Това разказа тази вечер самият Камен Попов пред медиите.

Ето кой е мъжът, ударил Волен Сидеров

Той обясни, че цял ден е давал обяснения в полицията и му е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда. „Ако се докаже, че имам вина по случая, ще си я понеса”, заяви 47-годишният мъж.

Той беше категоричен, че случилото се вчера не е било планирано, но след инцидента е получил много заплахи.

Пореден среднощен екшън с Волен Сидеров пред НАТФИЗ

„Съвсем случайно попаднах. Аз си вървях по улица „Гурко” в посока „Раковска” по тротоара. Отивах да изпълня свой служебен ангажимент, а до мен лавинообразно тълпа, униформени, напред залитане, назад. Събориха ме униформените, и те отстъпваха, свалиха ме на земята с белезници и в ме вкараха в патрулната кола. Всичко се разви за две секунди”, разказа Попов.

„Аз после разбрах за какво става дума. Имаше доста хора, едните бяха на улицата, другите на тротоара. И както се прави снежна топка, така към мен започна да се приближава огромна тълпа”, каза бизнесменът.

Попов изтъкна, че не си спомня дали е видял Волен Сидеров сред множеството. „Днес гледах някакви клипове, там сме близо един до друг. Днес получих обвинение,съвсем официално ми е връчено, н мога да коментирам нищо по случая”, посочи мъжът.

„Не е било умишлено. Всичко съвсем случайно се случи по това време на тази улица, и аз, че съм бил там”, повтори той разказа си. 

„Аз се определям за гражданин на България. И ако се докаже моя вина, ще си я понеса. Но нека това е валидно за всички. Той (бел.ред. Волен Сидеров) притеснява хората постоянно. Христо Мутафчиев след тежко боледуване трябва да се занимава с подобни неща. Не съм член на политическа партия, симпатизирал съм на определени политически формации”, заяви още Камен Попов.