/ БТА
До сега много неща бяха изговорени тук за кризите и трудностите. Но, аз искам да каза нещо за надеждата. Защото ми се струва, че в края на тази година, година изпълнена с трудности, обрати и турбуленция, ние стигаме до момент, в който можем да си позволим да говорим вече за надеждата.

Това заяви Христо Иванов, съпредседател на "Демократична България" при откриването на новия парламент.

Нинова: Искаме хората да разберат, че никой няма да бъде изоставен сам в кризата

"Струва ми се, че сега в края на годината, когато хората се надяват на ново начало, на връщане на светлината, надеждата е добра основа за бъдещата ни съвместна работа. България има пред себе си огромни основания за надежда. Заради това, което е нашата страна, заради това, което са нашите хора. Но и заради промените, които се случват и възможностите, които се откриват пред нас", изтъкна още Иванов.

"Да, ние се намираме в тежка комбинация от кризи и предизвикателства, но отвъд тях възстановяването по нови пътища и модели позволява на България с необходимата амбиция и визия и да съкрати времето, което до сега ни отделяше от най-развитите общества", убеден е лидерът на ДБ.

Президентът Радев: Надеждите към новия парламент са големи, а залогът съдбовен

Христо Иванов, който е в оставка след изборите, обяви също така, че няма да бъде част от състава на следващото правителство. "Като говорим за надеждата е добре да знаем, че понякога е добре да направим стъпка в страни, ако ще и стъпка назад. Ето аз например обявявам, че няма да бъда министър. Смятам, че е време да дадем път на нещо ново", заяви Иванов от парламентарната трибуна.