/ БГНЕС
Христо Янев тръгна на благотворителен поход и вече гледа към връх Монблан.

БГНЕС

БГНЕС получи снимки и видео от бившия национал, който е начело на кампания за изграждането на нов модерен център за деца с аутизъм в София.

БГНЕС

От получените снимки и кратки видеоклипове разбираме, че Янев е в добро настроение и вече гледа към върха, придружаван от трикратния световен шампион по фристайлинг Ману Гаде.

БГНЕС

Двамата се намират от италианската страна. Много рано в неделя стартират самото изказване до хижа на 3800 метра, като Янев набързо информира, че ще им отнеме около 5-6 часа, ако не срещнат затруднения.

БГНЕС

„В понеделник между 02:30-03:00 часа ще тръгнем към самия връх и за около 10-12 часа ще направим качване и слизане до долу”, докладва още спортистът. Както самият Янев обяви в интервю за БГНЕС преди няколко дни, кампанията, наречена #ВсякоДетеЗаслужава, ще спомогне за набиране на средства и популяризиране на идеята за центъра за деца с аутизъм, а изкачването на първенеца на Западна Европа е първата стъпка.

БГНЕС

Бившият професионален футболист се е отдал изцяло на каузата, защото както самият той казва - едно е да си състрадателен, едно е да изпитваш чувства, а съвсем друго е действието.
БГНЕС