Хиляди се забавляваха на SPICE Music Festival, който се провежда в Бургас от 7 до 9 август.

БГНЕС

Небезизвестните изпълнители Лас Кетчуп, LayZee (Delroy Rennalls), Давид Лубега, The Mad Stuntman, Розалия, Соник, Братя Аргирови забавляваха публиката в първата вечер на 7 август.

БГНЕС

Лас Кетчуп е испанска дамска поп група, в която участват 3 сестри. Формацията е съдадена от Мануел Руис през 2001, а година по-късно успяват да превземат безапелационно музикалната сцена с песента "The Ketchup Song" по-известна като "Aserejé".

Песента се превръща в тотален хит и оглавява първото място в класациите на над 10 държави, а сингълът е продаден в повече от 7 милиона копия. Част от популярността на парчето се дължи и на лесната и атрактивна хореография, която стотици хиляди музикални фенове по света усвояват.

Culture Beat и трима диджеи се присъединяват към програмата на SPICE Music Festival

Докато е фронтмен на Mr President, LayZee (Delroy Rennalls) се радва на международен успех с хитовете “I Give You My Heart”, “Show Me The Way” и разбира се легендарното парче “Coco Jamboo”.

БГНЕС

Групата печели множество награди и достига до златни и платинени продажби в повече от 40 страни по света. От 2008 обаче LayZee е на сцената сам с хитовете си и изнася концерти по целия свят. Неговото шоу, посветено на музиката от 90-те, включва както добре познатите ни хитове на Mr President, така и солови парчета.

Давид Лубега започва музикалната си кариера още като тинейджър. Той е немски артист, който през 1999 достига номер 1 в класациите на много европейски страни и е номиниран за награда "Грами", заради римейка на инструменталното парче на Перес Прадо от 1949 - "Mambo № 5". Новаторският стил на Lou Bega му носи огромна слава, стотици концерти по света и участия в телевизионни програми, пет албума и множество награди.

БГНЕС

Когато през 1993 лейбълът Strictly Rhythm Records подписва договор с The Mad Stuntman в мазе в Ню Джърси, надали някой е предполагал, че няколко месеца по-късно тази колаборация ще превземе световните класации.

Удивителният успех се дължи до голяма степен на неговия сингъл „I Like To Move It“ от 1994 г., който превзема почти всички възможни музикални класации. Парчето излиза като сингъл на Reel 2 Real - дует с легендарния продуцент на танцова музика Ерик Морило. Mad Stuntman се състои в електризиращата комбинация на реге, сока, денс и R&B, която той нарича просто „Stuntman Style“. Както и да опишете стила му, „I Like To Move It“ е взривяващ хит, завладял радиостанциите от Бруклин до Брюксел.

БГНЕС

Rozalla е денс изпълнителка, чийто световен хит „Everybody's Free“ превзема топ 10 в над 30 държави през 1993 и я окичва с титлата „Рейв кралица“ през 90-те. Тя започва да се занимава с музика още от ранна възраст в родната си Замбия, пеейки в клубове, а на 13 години пее в детско телевизионно шоу.

След това се мести в Зимбабве, където изпълнява R&B кавъри с различни групи. Няколко години по-късно се отдава на соло кариера и записва пет парчета, които стават хит в класациите на Зимбабве.

Сред големите й постижения е и турне с Майкъл Джексън, в което Rozalla открива всички негови концерти по време на неговия Dangerous tour. Sonique е артистичния псевдоним на Sonia Clarke, която израства в Северен Лондон под звуците на семейната колекция плочи на Marvin Gaye, Roberta Flack, Gladys Knight, Otis Redding и Denice Williams.

БГНЕС

Може би никога нямаше да чуем нейните хитове, ако една случка не я отказва от леката атлетика, на която се е отдала в тинейджърските си години. "Мечтаех да бъда най-добрия петобоец в света. Тренирах всеки ден, бях обсебена” - споделя Sonia Clarke. Но, един ден става втора на състезание и всичко приключва. Това донякъде описва житейската философия на Sonique - „Бъди най-добрия или изобщо не го прави”.

След края на спортните й амбиции, Sonique прилага тази философия в музикалната си кариера. Присъединява се към реге бадата Fari, в която усъвършенства вокалните си умения и писането на песни.

Първата й песен, която записва още като тинейджър - „Let Me Hold You”, става хит в клубовете и влиза в Топ 25 на чартовете във Великобритания без никакво промотиране. След това получава шанса да запише парче (“Zombie Mantra”) и за дебютния албум на Bass-O-Matic и да работи с Mark Moore в проекта му S'Express.

Влиза в денс класациите на Острова с парчетата "I Put a Spell on You" и "It Feels So Good", която пък става изключително популярен хит в САЩ. Следват десетки хитове и дебютния й албум през 2000 „Hear my cry”.

През август: Бургас без никаква конкуренция е №1 по музикални събития у нас

Благовест и Светослав Аргирови са добре познати на българската публика не само с естрадния си период от 80-те и 90-те години, но и като автори на едни от най-големите хитове на българската музикална сцена въобще. В края на 80-те те са сред най-продаваните български изпълнители.

Братя Аргирови са сред малкото артисти, които успешно се синхронизираха с модерното звучене на 90-те и освен актуалните ремикси на най-известните си парчета, създадоха хитове като „Гот е“, които остават емблематични за българската денс сцена.

Само преди няколко седмици братя Аргирови пуснаха и съвременна версия на хита си „До вчера“ и определено си заслужава да чуете как съвременния аранжимент вдъхва нов живот и звучене на някои от най-големите хитове на изпълнителите. 
БГНЕС