/ БГНЕС
С победата си днес Григор спечели шеста титла в кариерата си
Григор Димитров е шампион на Garantie Koza Sofia Open! В един перфектно изигран финал Григор победи Давид Гофен с 7:5, 6:4 и след час и 39 минути победоносно вдигна ръце и целуна корта в домашния си турнир за радост на 12 000 зрители, изпълнили до краен предел "Арена Армеец".
 
За българския тенис герой това е общо шеста титла от АТП турнир, а с нея той се превърна в първия с два трофея през 2017-а. Така Григор продължава феноменалната си серия от началото на годината - 14 победи от 15 мача.



Гришо признава: Гонили са ме от корта много пъти, но винаги се връщах (ВИДЕО)

Във финалния сблъсък Димитров показа от самото начало, че няма намерение да напуска корта без трофея. Двубоят бе истинско надиграване от дъното на корта, в което обаче българинът бе този, който знаеше как да доминира и как да променя ритъма, за да стига до успеха в разиграванията.
 
Публиката също помогна, за да се стигне до мечтания от всички фенове на Григор край на турнира в София.
 

БГНЕС


Погледът на психолога: Тенис, българска публика и етикет

За Гофен това бе пети загубен АТП финал от общо седем изиграни, както и шеста загуба от шест мача срещу Гришо, който определено се превръща в кошмарен съперник за него.

Подробности как се разви финалният мач четете на Gong.bg.

Първата ни ракета Григор Димитров бе очевидно развълнуван след като вдигна титлата от АТП турнира в София и трудно владееше емоциите си. Бурни аплодисменти предхождаха изказването на Гришо в "Арена Армеец".
 

БГНЕС


"Първо искам да благодаря на майка ми и баща ми. Също така на отбора ми - Дани", заяви Григор Димитров. "Не искам да изброявам повече имена, но без вас нямаше как да стане, нямаше как да спечеля този турнир. Признавам си", сподели той, а изказването му често бе прекъсвано от овации, както и вик: "Обичаме те, Гришо!", на което Григор отговори: "И аз вас!".

"Благодаря на всички, които участваха в организацията на турнира. Прекрасен турнир, а също така успях да спечеля в България", сподели още Григор и добави:
 

БГНЕС


"Тази титла означава много за мен. Спомням си, когато играех държавни първенства, чувството беше същото. След последната точка усетих това дете, което бях преди толкова години и играх пред родна публика. Радвам се, че успях да го осъществя пред вас и още веднъж ви благодаря на всички".
Gong.bg