Главният прокурор: Няма образувано дело срещу Томов
Главният прокурор: Няма образувано дело срещу Томов / снимка: Sofia Photo Agency
Няма образувано дело срещу Александър Томов и той няма наложена забрана да напуска страната. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди днешното заседание на Висшия съдебен съвет.

Не знам дали Александър Томов има забрана да напуска страната и не мога да си представя в рамките на какво производство може да бъде това, но нищо не е изключено, заяви главният прокурор.

Дали Томов ще бъде извикан днес на разпит в следствието – по този въпрос Борис Велчев каза, че премиерът е възложил проверка на ДАНС и прокуратурата следи работата по тази проверка. Ако бъдем сезирани с данни за извършени престъпления в Националния футболен клуб ЦСКА, ще реагираме съобразно закона, допълни главният прокурор.

Той отказа да коментира изказването на заместник-председателя на БСП Ивелин Николов, че в Сандански прокурорът се е споразумял с купувача на гласове, като заяви, че подобни реакции са неуместни. „Аз имам свои принципи да не коментирам политически оценки за прокуратурата. Ако внимателно прочете закона и разбере какво се е случило, няма да прави подобни изявления”, коментира още главният прокурор.