/ БТА
Имаме 168 постъпили сигнала, а от тях разследванията са 60, 587 съставени протокола, 30 задържани и 160 специализирани операции, свързани с купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори. Това съобщи премиерът Димитър Главчев на редовното заседание на Министерски съвет.

enlightenedИзборни нарушения

Постъпили са 168 постъпили сигнала, а от тях разследванията са 60, 587 съставени протокола, 30 задържани и 160 специализирани операции, свързани с купуването на гласове за предстоящите парламентарни избори, които ще се състоят на 27 октомври.

enlightenedПарламентарни избори на 27 октомври

Българските граждани имат две възможности да упражнят вота си. „Работим в посока стриктно спазване на това, което трябва да свършим като изпълнителна власт за изборите“, каза Главчев.

enlightenedВ международен план

В последните дни имаше много активни форуми по повод присъединяването на страните от Западните Балкани, Молдова, Украйна и Грузия. „Нашите позиции не са променени – подкрепяме разширяването на Европейския съюз“, категоричен бе премиерът.

enlightenedБългарският национален отбор по футбол

Българският национален отбор по футбол
ще използва Държавния авиационен оператор, за да прелети до Белфас, Северна Ирландия, за мача, който им предстои. „Очакваме и им стискаме палци довечера да победят", каза още Главчев.

enlightenedПоследно сбогом с „щуреца” Кирил Маричков

Премиерът отбеляза, че кабинетът си върши работата, съгласно положената клетва. „Тази клетва ме насочва към една песен – „Клетва". Знаете, че в 13 ч. ще изпратим Кирил Маричков. Бог да го прости и да му е светло", заключи той.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня