Той добави, че няма притеснения относно процедурата за нов главен прокурор, въпреки че кандидатурата му беше върната веднъж от Радев
Избраният за нов главен прокурор Иван Гешев изрази подкрепата си за кандидатурата на Сотир Цацаров за председател на Антикорупционната комисия. Това се случи по време на акция на Асоциацията на прокурорите по залесяване на Тревненския балкан, съобщи NOVA.

Цацаров е решен да събуди КПКОНПИ от състоянието, в което се намира сега

Гешев изрази увереност, че президентът Румен Радев ще спази Конституцията, но не се ангажира със срок, в който очаква да бъде подписан Указа за неговото официално назначаване. Той добави, че няма притеснения относно процедурата по избор на нов главен прокурор, въпреки че кандидатурата му беше върната веднъж от държавния глава.

Гешев може да встъпи в длъжност преди 10 януари 2020, ако има указ (ВИДЕО)

 
„Сигурен съм, че президентът ще спази Българската конституция, а вече какви са хипотезите, като времеви отрязък на всичко, не мога да кажа и ако кажа ще е спекулация. Прокуратурата и сега работи в добра координация с КПКОНПИ. Естествено, че подкрепям главния прокурор Сотир Цацаров. Той е брилянтен юрист, добър администратор. Той ще остави прокуратурата в изключително добра кондиция”, заяви Гешев.
 
NOVA