На 10 октомври 2019 година тя беше застреляна в главата от моторист, който преминава край паркирания ѝ автомобил
В сряда у нас е екстрадиран от Германия бизнесменът Иво Масларов, който е обвинен за убийството на Станка Марангозова в София от 10 октомври 2019 г., в съучастие с още трима души, съобщиха от Военно-окръжна прокуратура на брифинг за медиите.

Той беше издирван с червена бюлетина от Интерпол. Марангозова беше застреляна в главата от моторист, преминал край паркирания ѝ автомобил. До трупа ѝ бе оставена бяла роза.

Говорителят на прокуратурата Евгения Деянова съобщи, че Масларов е бил задържан в метрото в Берлин, както и че той се укривал повече от година в Германия.

В момента Масларов е в ареста на Националната следствена служба, днес му е извършен разпит и му е предявено обвинение, като е задържан за 72 часа. Предстои да бъде поискано от съда да го остави за постоянно в ареста, добави прокурор Деянова.

По случая е повдигнато обвинение и на офицера от НСО Борис Иванов, добави прокурор Кирил Пейчинов. Като уточни, че той има също обвинение като подбудител и помагач на физическия извършител.

Делото е все още в етапа на досъдебното производство. Има повдигнати обвинения и за участие в престъпна група с цел разпространение на наркотици.

Станка Марангозова беше показно разстреляна от моторист пред дома си до столичната Окръжна болница на 19 октомври 2019 година. Разследващите задържаха като организатор на покушението офицера от НСО Борис Иванов, а като извършител на убийството - Петър Костов. За поръчител е уличен Иво Масларов, който беше обявен за издирване с червена бюлетина на "Интерпол" и европейска заповед за арест. Като мотив за мократа поръчка се посочиха неуредени финансови отношения между поръчителя Масларов и жертвата Марангозова.
БТА/БГНЕС