/ БГНЕС
Предложението на управляващата партия е това да важи за срока на извънредното положение
Парламентарната група на ГЕРБ по препоръка на Изпълнителната комисия на партията ще внесе предложение за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, според които политическите партии не получават държавна субсидия в периода на извънредното положение. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Депутатите от ГЕРБ ще внесат и проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база декември 2019 г.

Депутатите от ГЕРБ ще даряват по 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса


Изпълнителната комисия препоръчва още народните представители от ГЕРБ да приемат решение за превеждане на половината от месечните си възнаграждения по специално разкрита сметка на партията за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за ограничаване на разпространението на вируса и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата, като средствата ще бъдат разходвани само след решение на Изпълнителната комисия.

Районните кметове на ГЕРБ/СДС в София даряват 20 хил. лв. за борба с коронавируса

Също така Изпълнителната комисия призовава всички кметове на общини, кметства, заместник-кметове на общини и райони, общински съветници, председатели на общински съвети, областни и заместник-областни управители, министри, заместник-министри, евродепутати, членове на ПП ГЕРБ, или избрани от листите на ПП ГЕРБ да даряват и подпомагат различни дейности в борбата срещу коронавируса.