Снимка:
Снимка: / Пресцентър ПП ГЕРБ
ГЕРБ
92347
ГЕРБ
  • ГЕРБ
Партия ГЕРБ по традиция се регистрира в първата възможна минута след отварянето на ЦИК за документи на участниците в избори. За предсрочния парламентарен вот книжата на партията внесоха Десислава Атанасова, Димитър Главчев и лидерът на столичната организация и административен секретар Цветомир Паунов. От ГЕРБ спазват вписването първи в ЦИК от 2007 г. “ГЕРБ има добра организационна подготовка”, коментира Паунов. От партията на Борисов засегнаха и темата с машинното гласуване. Ето какво казаха Цветомир Паунов и Десислава Атанасова от ГЕРБ:

Започна регистрацията на партиите за предстоящите избори

"Ние сме в много добра организационна подготовка. В момента се провеждат и до края на седмицата ще приключат номинационните събрания на ПП ГЕРБ, на които структурите номинират кандидатите за народни представители. След обсъждане със структурите ще бъде взето и окончателното решение на изпълнителната комисия за състава и подредбата на листите. Партията е в добра организационна подготовка с желанието и увереността да спечелим предстоящите предсрочни парламентарни избори. Мога да кажа, че ние няма да изневерим на нашия основен принцип да водим позитивна кампания", заяви Паунов.

Съдът реши: Машина за гласуване във всяка секция
 
"Смятам, че това, че правителството е в оставка беше известен факт не само на нас и на вас, но и на цялата общественост на 13 ноември. Факт беше и подадената оставка малко по-късно като акт на НС, което я прие. Тук няма вина нито редовното правителство на Борисов, нито служебното правителство на Герджиков. Вината е, че някой до този момент, докато не се беше произнесъл с решение, не беше прочел Изборния кодекс и текстовете, които касаят произвеждането на изборите и съответно машинното гласуване. Смятам, че от 13 ноември или дори от 20-ти, ако някой беше наясно, че има такива изисквания и имаше информация, говоря за ЦИК, щеше да реагира адекватно", каза Атанасова.