/ БТА
В понеделник ГЕРБ-СДС ще внесе в Народното събрание закон, с който да се позволи намаляване на цената на горивата.

Това обяви лидерът на партията Бойко Борисов на среща с партийния актив в Исперих. „Разбрали сме се с Делян Добрев и в понеделник внасяме в парламента проектозакона. Ще видите, че той ще мине с над 200 гласа", убеден е бившият премиер.

Цените на петрола спадат, ще ги последват ли и горивата?

"Дори от Промяната ще гласуват, защото ние сме измислили как "Лукойл" да върне по лев до старата цена. Като се махнаха Кирил и Асен тя падна с 40 ст., но сега другите 60 стотинки със закон", информира още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ апелира разговорите за правителство да се водят преди даването на мандатите.

"Сега чувам приказки, че нямало да е с първия мандат - да е с втория, ако не е с втория, да е с третия. Призовавам да се говори за правителство преди да се раздадат мандатите. Няма как на нас, в нашия мандат да ни бъде отказано да направим правителство и след това да подкрепяме други", каза той. По думите му тези, които няма да ги подкрепят, няма как да очакват подкрепа.

"Изходът е преди президентът Радев да даде мандатите да се събере политическата класа и да се разберем ясно и честно искаме ли да има правителство или отиваме пак на избори - и едното е демократично, и другото", допълн Бойко Борисов.

Борисов: ГЕРБ полага усилия за създаване на стабилно правителство