Антон Тодоров
Антон Тодоров / БГНЕС
На брифинг в Народното събрание от ГЕРБ изнесоха данни за шуробаджанашки назначения в община Болярово. Кметът на населеното място Христо Христов от БСП е назначил за секретар на общината първата братовчедка на съпругата си, а шеф на спортното дружество е синът му Георги Христов, който получава пряко финансиране от баща си, разкри Александър Иванов, депутат от ГЕРБ. Началник отдел "Хуманитарни дейности и европрограми" е София Минева, сестра на Христов.

Галъп: За българите корупцията е основният проблем в страната

Съпругата на председателя на Общинския съвет в Болярово Атанас Дженков - Йовка Дженкова
, е началник отдел "Управление на собствеността и териториалното устройство", главният специалист в отдел "Проекти и обществени поръчки" Татяна Дженкова - Велкова е дъщеря на председателя на Общинския съвет.

От ГЕРБ благодариха на БСП, че са оттеглили доверието си от кмета на Сопот Деян Дойнов и заместника му след сигналите срещу тях.

Повече българи вярват, че могат да успеят само ако имат роднински връзки

Запитан дали ГЕРБ вече са започнали кампанията за местния вот догодина, атакувайки кметовете на БСП, Антон Тодоров отговори: "Получаваме сигнали, анализираме ги дали са основателни, проверяваме ги по официалните публични канали - АДФИ, Сметна палата, и, когато преценим че има основание или е сигнал от граждани, задействаме процедурата, описана в закона. Дали това ще помогне на местните избори за резултата на ГЕРБ, не знам, но знам, че ще помогне за насочване на прожекторите и осветяване на онези тъмни кътчета на публичната власт, които някои хора призовават само да бъде направено".
БТА