Политическа партия ГЕРБ отправи нови критики към служебното правитество на извънреден брифинг.

Поводът е смяната на областните управители и представянето им пред медиите, които според ГЕРБ всъщност не са били представени.

Янев към новите областни управители: Основната ни задача е провеждането на честни и прозрачни избори

От ГЕРБ решиха да пояснят кои са всъщност новите назначени лица.

Голяма част от служебното правителство са кадри на БСП, а само една малка част са свързани с ДПС и партията на Мая Манолова - "Изправи се! Мутри вън!", обявиха от ГЕРБ.

"Очевидно БСП е една от партиите, които управляват в момента, въпреки че не са печелили избори. Не през задния вход, а през парадния вход влизат в Министерски съвет", каза Христо Гаджев.

БСП са "много еманципирани" от държавната власт в момента. Това каза лидерът на младежкото ГЕРБ Георг Георгиев. По думите му те "ще гарантират" ясни, прозрачни и явно отдалечени от всички политически партии избори.

"Това е едно възпроизвеждане на правителството на Пламен Орешарски само че с тази разлика, че тогава имаше действащ парламент. Другата разлика е, че тогава управляваха втората и третата политическа сила, а сега третата и четвъртата. Вероятно след някоя друга година могат да управляват четвъртата и петата", заяви Тома Биков.

Тома Биков: Рашков и Янев да докажат обвиненията си срещу службите (ВИДЕО)

Твърдим, че се извършва преврат срещу демократичната система, защото, когато се управлява без да си избран, без парламент, подменяш волята на хората, "изчегъртваш не ГЕРБ, а демократичния процес", заяви още Биков.

Той попита дали заседанието на Министерския съвет с областните управители се води от Пламен Узунов - съветник на президента, и ако е така в какво качество този човек се намира в Министерски съвет и води заседания. Биков припомни, че съветникът на президента е обвиняем и с отнет достъп до класифицирана информация.